Prati nas

Seniori

Seniori – osvrt nakon 2. kola

I baš kao što kibici sa ove slike komentiraju događaje na utakmici, tako ćemo i mi komentirati rezultate prva dva kola zagrebačkih nogometnih liga za seniore.

Krenula je i “liga bez briga” odnosno zagrebački trećeligaši. Za tu ligu ćemo trebat zaposlit još jednog dopisnika jer nije lako upisat sve te vaterpolske rezultate. Sva sreća ima ih malo u ligi i još iz nekog nama nepoznatog razloga jedna utakmica nije odigrana.

U prestale 3 utakmice Devetka, klub 10 godina mlađi od auta autora teksta, je sprašila 8 komada omladincima. Kašina je otišla dva koraka dalje pa je Hrašću uvalila 10 komada. Isto to Hrašće je u tjednu izgubilo 9:0 u kupu. Impresivne brojke. Zadnji put smo vidjeli toliko devetki i desetki u nogometu kad je Hrvatska ’98 prebila Njemačku na SP, samo su to bile ocjene u novinama za naše reprezentativce.

2. ZNL je igrala drugo kolo, a sa tim kolom Botinec je počeo sezonu. Ova liga ima neparan broj sudionika pa su potonji prvo kolo bili slobodni. Dobro su krenuli, Menalo je dugom loptom pronašao Grubešića koji zabija u 69. minuti i kad su već otvarali pivo da proslave prva tri boda, Brakus ih poništi u sudačkoj nadoknadi.

Mladost iz Buzina već dva kola igra over 5 golova na sebe i na prvom su mjestu sa  već 13 zabijenih golova. U susjednom derbiju Sava je dobila Bubamaru. Kada ovo pišem, nisam siguran jel’ pišem o dječjoj priči ili nogometnoj utakmici. Ipak Bubamara ima odličnu školu nogometa, novaci su u ligi i neće nikome bit lak zalogaj. Čehi su u oba kola pometeni k’o Slovaci neki dan protiv Hrvatske. Ukoliko volite uzbuđenja i golove, onda pravac u Ivanju Reku. Tamo se i prima i daje na veliko.

Prva ZNL je već ozbiljnija liga. Tu već svaki klub ima i svoj grb u nekom digitalnom formatu pa im tablica izgleda k’o engleski championship. A i rezultati su nogometniji. Ravnice imaju novi vizualni identitet, aktivni su na društvenim mrežama….za svaku pohvalu, a upisali su i prvu pobjedu na svom terenu. Brezovica je u dva domaća susreta upisala dvije pobjede. Vidjet ćemo kako će se provesti u gostima ali ovo im je za sada dovoljno da zasjednu na prvo mjesto.

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P