Prati nas

3. HNL Središte

Vladimir Balagović: Respektiramo Karlovac ali u prvoj domaćoj utakmici tražit ćemo pobjedu

NK Ravnice smo pratili dok su još bili članovi 1. zagrebačke nogometne lige. Nije to bilo davno, prije samo dvije sezone promarširali su tom ligom, a zatim pregazili i četvrtu ligu da bi od ove sezone bili dio 3. HNL Središte. Tu je njihova pobjednička formula prestala funkcionirati i NK Ravnice sada u prva četiri kola imaju dva boda na svom kontu.

Naravno, za pojašnjenje situacije tražili smo trenera koji ih je uveo u treće ligaško društvo i koji nam je objasnio razloge potopa protiv Dugog Sela i slab bodovni učinak u preostalim utakmicama.

Jako je puno objektivnih razloga zašto mi imamo samo 2 boda. Desetak dana prije početka prvenstva teško nam se ozlijedio jedan od naših glavnih igrača, Martin Maloča. Rezultat u Dugom Selu je odjeknuo u nogometnim krugovima, mi nismo bili pravi, nismo imali potrebnu energiju i 4 gola smo si sami skuhali. Bio je te veliki psihološki šok za nas, no u drugom kolu protiv Trešnjevke činilo se da sve sjeda na svoje mjesto. Zabili smo već u prvoj minuti i do kraja vjerovali u 3 boda da bi domaći izjednačili slučajnim golom u 97. minuti. Umjesto da se vratimo u normalu, stanje šoka se još produžilo, a da stvar bude gora po nas, u toj utakmici ozlijedio nam se još jedan važan igrač, Petar Franjić.

U Vrbovcu smo pak primili gol iz jednog jedinog udarca u okvir, dok smo mi imali 3-4 izgledne prilike koje nismo znali iskoristiti. Do drugog boda došli smo u Kurilovcu u utakmici bez golova u kojoj smo mi bili bolji prvo poluvrijeme, a domaći drugo – detaljno nam je opisao trener Vladimir Balagović.

Što možemo očekivati u utakmici protiv NK Karlovac 1919?

Karlovac respektiramo, ja osobno izuzetno respektiram njihovog trenera gospodina Ćuka, kompletan klub koji ima prvoligaški renome i definitivno je Karlovac jedan od najozbiljnijih kandidata za 2. HNL. Imaju dobru momčad, dobro su posloženi i vođeni međutim mi smo dobili licencu i ovu subotu odigrat ćemo prvu domaću utakmicu na svom terenu i želimo pokazati da i mi imamo kvalitetu u koji ne sumnjam od prvog dana. Želja nam je pokazati se u punom svijetlu i nametnuti se Karlovcu na terenu. Cilj nam je jasno pobjeda, a kako će završiti vidjet ćemo na kraju. Jedno sam siguran, igrači koji su zdravi su spremni i dat će sve od sebe da iznenadimo Karlovac i pokušamo doći do prve pobjede u 3. HNL Središte.

Utakmica je na rasporedu danas u 17:00 sati i igrat će se na terenu pored ZOO-a.

Foto: NK Ravnice

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 3. HNL Središte

P