Prati nas

2. HNL

2. HNL: Zagrebački kubovi na dnu tablice

Nakon reprezentativne stanke i 14 dana bez službene utakmice klubovi 2. HNL ulaze u udarni ritam. Točnije, ušli su prošli vikend sa utakmicama 4. kola, danas su na rasporedu utakmice 5. kola, a za 3 dana već su na redu i utakmice 6. kola. Bit će to odličan filter da vidimo tko je gdje jer nakon 4 kola možda je nezahvalno raditi prognoze.

Ako se ipak malo pozabavimo prognozama, trenutne nisu dobe za zagrebačke klubove koji nastupaju u 2. HNL. Iako slove kao “najbogatiji” i klubovi sa velikom koncentracijom kvalitetnih igrača, zagrebački klubovi trenutno dobro stoje samo ako prvenstvenu tablicu okrenemo naopačke. U tom slučaju svi naši “bi igrali Europu”. NK Inter Zaprešić, GNK Dinamo II, NK Kustošija, NK Dubrava Tim Kabel i NK Sesvete redom drže zadnjih 5 pozicija.

Svi spomenuti do sada nemaju niti jednu pobjedu u prethodna 4 kola druge hrvatske nogometne lige, a nogometaši iz Zaprešića evo do 15. rujna nisu uspjeli ni zabiti jedan jedini gol. Iz tog razloga došlo je već i do smjene trenera, Labrović se zadržao do 4. kola, a zatim kupio jednosmjernu kartu prema Dalmaciji. Momčad će voditi pomoćni trener Ernad Skulić.

Čast zagrebačkih klubova donekle spašava Rudeš iako je i to “tanko”. Tek jedna pobjeda protiv spomenutog davljenika iz Zaprešića.

Sasvim neočekivano, najbolje stoji NK Jarun koji igra svoju premijernu sezonu u 2. HNL. Da nije bilo primljenog gola protiv NK Dubrava Tim Kabel u doslovno zadnjoj sekundi utakmice, jarunčani bi bili na samo 1 bod od prvoplasiranog Orijenta od kojeg su upisali jedini poraz u dosadašnjoj ljepotici prvenstva. Plavi imaju i trenutno najboljeg strijelca lige. Filip Dujmović na kontu ima 5 komada iz 4 utakmice i sam predvodi ljestvicu strijelaca 2. HNL ispred Luke Branštetera.

Ova srijeda nam donosi dva zagrebačka derbija. Kustošija će ugostiti Rudeš koji na gostovanje može doći i direktno iz svoje svlačionice, a Jarun će ipak potegnuti do Zaprešića. Na prvu, lagana dvojka u potonjoj utakmici ali znamo već onu priču o novim trenerima i šok terapijama pa ćemo vidjeti.

Dubravi dolazi Osijek II, ne baš idealan protivnik za skupljanje bodova ali Dubravu smo gledali i ima dobrih perioda u igri što daje nadu da bi se mogli ulovit neki bodovi. Sesvete će u Vinkovce gdje Cibalia uvijek računa na bodove. U gostima im to ide malo teže.

Dinamo II će ugostiti Opatiju koja dolazi bez poraza u prva 4 kola. Plavi imaju i jednu utakmicu odgođenu zbog korone tako da za njih situacija i nije toliko kritična i trener Igor Cvitanović stigne još popraviti dojam.

Sve utakmice na rasporedu su 16:30h osim utakmice u Zaprešiću koja će se igrati pod reflektorima i započet će u 18:00h.

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 2. HNL

P