Prati nas

Veterani

Veterani će nastaviti sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak

Kao što smo već spominjali u ranijim tekstovima, došlo je do promjene sustava natjecanja u ovom 52. prvenstvu veterana ZNS-a.

Na 6. redovnoj sjednici Komisije veterana Zagrebačkog nogometnog saveza održanoj 16. ožujka 2021. u Buzinu, donijeta je Odluka o promjeni sustava natjecanja 52. prvenstva veterana ZNS-a za svih 6 liga.

Takva odluka donesena je zbog složene epidemiološke situacije u državi, a i zbog činjenice da ima još mnogo neodigranih utakmica iz jesenskog dijela prvenstva kao i prilično zgusnutog proljetnog rasporeda. Zbog svega navedenog, igračima veteranima bi bilo izuzetno zahtjevno, a vremenski i zdravstveno vrlo naporno  odigrati sve planirane utakmice 52. prvenstva veterana ZNS-a.

Stari raspored utakmica više ne vrijedi. U proljetnom dijelu prvenstva trebaju se odigrati utakmice 9. kola, 12. kola i 13. kola. One utakmice 23. kola i 24. kola koje su nam utrpali na jesen iz ko zna kojih razloga, računaju se kao utakmice 10. kola i 11. kola.

Nakon toga slijedi “pauza” kako bi se odigrale sve zaostale utakmice jesenskog dijela i zatim će se utvrditi plasman po ljestvici. Po utvrđenom plasmanu stvorit će se dvije skupine lige, Liga za prvaka i Liga za ostanak. Naravno liga će se podijeliti na pola. Gornji dom će se boriti za naslov prvaka, a donji dom će vodit nemilosrdnu bitku za preživljavanjem jer čak 4 momčadi ispadaju iz premier lige.

Važno je napomenuti da se bodovi iz regularnog dijela prvenstva prenose u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak te će se te lige igrati jednokružno, dakle samo 7 kola, a domaćini će se odrediti ždrijebom.

Danas su na rasporedu utakmice 9. kola. Raspored  ostatka proljetnog dijela prvenstva do podjele na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak pogledajte na našim stranicama.

Sretno nam svima.

Advertisement

Pročitaj više Veterani

P