Prati nas

Veterani

TORA za mrvu bolja od ostalih

Naslovna fotografija veterani 1b skupina

Posljednji jesenski osvrt što se tiče veterana odnosi se na skupinu B prve lige veterana ZNS-a.

Za razliku od skupine A ovdje imamo puno čistiju sliku jer u cijelom ovom jesenskom dijelu skupina B za nadoknadu ima odraditi samo jednu utakmicu, sve ostalo je odigrano i treba čestitati svim voditeljima i povjereniku jer su uspjeli iskomunicirati termine u ovom čudnom razdoblju.

Još jedna zanimljivost u ovoj skupini jest da niti jedna ekipa nije kanta za napucavanje i nitko nije bez boda, čak štoviše tri ekipe na začelju imaju po 8 bodova sa po dvije pobjede i dva neriješena rezultata. Dakle, radi se o ligi ujednačenih ekipa jer razlika između prvog na ljestvici i onog posljednjeg je samo 9 bodova.

A prva je ekipa TORA. Sam početak nije nagovještavao takav rasplet iako smo znali da se radi o kvalitetnoj momčadi, što po imenima, što po pobjedničkom mentalitetu još od ekipe Povjerenici GNK Dinamo gdje je dobar dio igrača igrao zajedno. No, samo 2 boda u prva dva kola te poraz u trećem od Sesveta nije bio baš dobar znak. Nakon toga uslijedilo je 5 pobjeda za redom i ukupnih 17 bodova je na kraju bilo dostatno za prvo mjesto. Igrači TORA-e zauzeli su i prva dva mjesta na ljestvici strijelaca. Sa po 7 pogodaka na njoj su Raković Antun i Gale Tomislav.

Radnik iz Sesveta zauzeo je drugu poziciju i može se pohvaliti da je jedini uzeo skalp prvoplasiranoj TORA-i. Tu se igra totalni nogomet, nema utakmice u kojoj nisu primili ili zabili barem pogodak. Uglavnom, oba daju i 3+ prolazi gotovo uvijek. Isti broj bodova i za jedan gol slabiju gol razliku ima SAVA 2011. Imaju i slične rezultate no u međusobnom susretu slavila je Sava rezultatom 3:1. Moramo priznat da o ovoj Savi za razliku od one sa Gredica i nemamo baš neke informacije.

Na četvrtoj poziciji smjestili su se Povjerenici GNK Dinamo. Već smo spomenuli kako povjerenici imaju jednu neodigranu utakmicu protiv Prigorja M i prema dosad viđenom Povjerenici bi sa tom pobjedom skočili na drugo mjesto odmah iza TORA-e. Iako je cijela liga izjednačena i nerijetko spomenemo kako i zadnji valjda može biti još prvi, izgledno je da će se povjerenici i TORA boriti za prvo mjesto, jedino koje vodi u premier ligu. Prvi strijelac kluba Klepac Krunoslav na posljednjoj utakmici zabio je 4 gola i sa time je na 6 ovosezonskih golova, slijede ga Kralj Pavao i Smiljanec Siniša sa po 3 pogotka.

Trenutno isti broj bodova imaju i momci iz Kašine. Kak je tam zalutao Mostarlić Igor nije nam poznato ali isti se ukazao u zapisniku na par uvodnih kola. Donio je Mosta svojim pogocima vrijedne bodove za ekipu iz Kašine ali u posljednjim kolima ne igra, a zadnja dva završila su porazima uz 6 primljenih golova.

Slijede ekipe sa po 10 bodova i to njih 4. Prigorje M i Ž, Devetka i Mala Mlaka. Prigorje Ž i Devetka Genius mogu žaliti za pauzom jer su taman uhvatili odličnu formu i povezali 2-3 pobjede za redom dok Prigorje M i Mala Mlaka igraju u nekom toplo-hladnom ritmu. Jedno je sigurno, kod njih neriješen rezultat nije opcija. Samo su jednom iksali ovu jesen.

3 ekipe koje su u crvenom i koje bi da je sada kraj sezone selile u niži stupanj natjecanja su Novi Jelkovec, VNK Ivanja Reka Posavina i Studenac City. Gotovo smo sigurni da takav raspored neće biti i na kraju sezone, posebno se to odnosi na Studenac, ekipu koja je odlično ušla u prvenstvo sa dvije pobjede da bi na kraju sve uprskala. Posebno ih spominjemo jer su iz kvarta di svi znaju igrat i treba samo malo animirat ekipu.

I eto, već je prošlo mjesec dana od posljednje veteranske utakmice, vrijeme leti i brzo će doći ožujak i novi prvenstveni susreti.
Jedva čekamo!

Advertisement

Pročitaj više Veterani

P