Prati nas

Veterani

HAŠK iznenadio Rudeš u gostima, Sava 2011 skinula TORU

U samoj završnici „prvog“ dijela prvenstva za veterane imamo par zanimljivih rezultata. 

U premier ligi veterana Hašk je iznenadio favorizirani Rudeš i otkinuo mu dva boda. Počelo je odlično za Rudeš, Mensur Mujdža poentirao je već u 3. minuti susreta i činilo se da će to biti još jedna laka utakmica no Dario Skoko poravnava rezultat odmah u 7. minuti i utakmicu vraća na početak. Đalović za domaće povisuje u 18. minuti i sa tim se rezultatom otišlo na odmor. HAŠK je u drugom poluvremenu nanjušio svoju šansu i zabio za izjednačenje u 59. minuti preko Zorana Kutleše. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Rudešani imaju još dvije utakmice zaostatka i sa tim pobjedama mogu zauzeti čelnu poziciju u play offu ali sa samo jednim bodom prednosti ispred Lokomotive. Lokosi su u derbiju kola dobili Špansko sa visokih 4:0 iako prema prikazanom na terenu nije bilo baš tako uvjerljivo. Špansko je imalo jako dobrih razdoblja u utakmici ali su iskusni lokosi kažnjavali svaku njihovu grešku i opuštenost.

Prije te utakmice jedino je bilo sigurno da će biti na nož. Miha Vukelić sa jedne strane i Jerko Leko sa druge garantiraju dvojbene situacije. Tako je i bilo.

Ostale utakmice premier lige završile su očekivano, odskače remi Vrapča i Sesvetskog Kraljevca gdje su domaći spasili bod u posljednjoj minuti susreta. Gosti pak mogu žaliti za bodovima koji bi im dobro došli u ligi za opstanak.

 

Slijedi nam odmor od 2 tjedna u kojem će se odigrati 5 zaostalih utakmica. Prva je na rasporedu već danas. Rudeš C.I.O.S. na domaćem terenu dočekuje VNK Autoklub Siget H.D. Raspored ostalih zaostalih utakmica možete naći na linku.

Polet sigurno prema premierki

Usudili bi se reći da je u A skupini prve lige ZNS-a za veterane sve riješeno što se tiče borbe za prvaka. Polet sigurno plovi prema premier ligi. Najkvalitetnija su momčad lige, a to pokazuju i na terenu. U play off ulaze bez poraza.

Čak ni borba za opstanak neće biti zanimljiva iako smo sigurni da Dinamo Turić zaslužuje više od jednog boda baš kao i Rudeš koji je na osam osvojenih bodova. No oba kluba već prilično zaostaju za devetim mjestom koje osigurava ostanak.

U ovoj skupini najviše je zaostalih utakmica i dečki imaju sad 10 dana da odigraju sve prije doigravanja. Najviše (3) ih ima Kustošija i to sa protivnicima koji su bolje plasirani od njih. Bit će gadan ritam za njih ali jako su blizu play offa. Tamo će pak imati vremena za odmor i opuštenu igru.

 

Skupina smrti i dalje u istom ritmu

U B skupini 1. lige sve po starom, gusto i neizvjesno. Ovo je vjerojatno najzanimljivija liga na svijetu. Razmak između zadnje i prve ekipe je 13 bodova. Zadnji puta je tako bilo u BiH ligi kad je pobjeda vrijedila 2 boda. 

Nakon dugo vremena imamo smjenu na vrhu. Sava 2011 je skinula TORA-u u direktnom dvoboju i sada vodi za jedan bod. Imala je TORA svojih prilika i promašen jedanaesterac kod rezultata 0:0 ali falilo je širine za protivnika kao što je SAVA 2011.

Velika borba borit će se za opstanak. Nezahvalno je uopće bilo što prognozirati.  Ostaje nam pričekati da se odigraju još samo dvije zaostale utakmice i da vidimo početne pozicije u razigravanju.

ZGN

Danas slave rođendan:

Kekelj Davorin
Kekelj Davorin
Kustošija Kustošija
kol 18
godina
52
Fajdetić Miroslav
Fajdetić Miroslav
Brezovica Brezovica
kol 18
godina
42
Katalinić Zlatko
Katalinić Zlatko
Vrapče 1978. Vrapče 1978.
kol 18
godina
43
Raič Slavko
Raič Slavko
Sesvetski Kraljevec Sesvetski Kraljevec
kol 18
godina
51
Pličanić Faris
Pličanić Faris
Nur Nur
kol 18
godina
53
Nikačević Marko
Nikačević Marko
VNK Optimist VNK Optimist
kol 18
godina
46
Popović Miro
Popović Miro
VNK INAS VNK INAS
kol 18
godina
55
Jurišević Davor
Jurišević Davor
Trocal - veterani
kol 18
godina
48
Radoš Marko
Radoš Marko
Ivanja Reka Ivanja Reka
kol 18
godina
28
Horvat Borna
Horvat Borna
Omladinac Omladinac
kol 18
godina
23
Banović Branko
Banović Branko
VNK Lokomotiva - Senjak hoteli VNK Lokomotiva - Senjak hoteli
kol 18
godina
43
Vujanić Lazar
Vujanić Lazar
Sesvete Sesvete
kol 18
godina
23
Bandalo Luka
Bandalo Luka
TORA TORA
kol 18
godina
34
Blažević Igor
Blažević Igor
VNK Prečko - stari VNK Prečko - stari
kol 18
godina
34

Pročitaj više Veterani

P