Prati nas

2. HNL

U petak počinje 2. HNL, sezona 2021./2022.

Ovog petka, 13.08.2021. sa utakmicama 1. kola počinje nova sezona 2. hrvatske nogometne lige.

Jedinstvena 2. HNL broji 16 klubova, a 14 njih  kroz 30 kola pokušat će uloviti najviši razred natjecanja odnosno 1. HNL. Druge momčadi Dinama i Osijeka ne mogu osigurati promociju.

Prvi puta u povijesti, to će pokušati i momčad NK Jarun. Jarun je kroz dugu i tešku sezonu 2020./2021. osvojio naslov prvaka 3. HNL Središte, a zatim kroz kvalifikacije i utakmice protiv Mladosti iz Ždralova i Belišća osigurao nastup u 2. HNL što je ujedno i najveći uspjeh kluba.

 

Pored Jaruna je još priličan broj zagrebačkih klubova i kvartova u kojima ćemo pratiti drugoligaške utakmice. Prošlu sezonu svi su završili u gornjem dijelu tablice. NK Rudeš je završio na drugom mjestu, tek jednu pobjedu udaljen od 1. HNL. NK Kustošija je bila peta, a odmah iz njih NK Sesvete. NK Dubrava Tim Kabel završio je u sredini tablice te iako je prijetio istupanjem iz lige ipak će i ovu sezonu igrati u drugom razredu.

Ove sezone poredak je izuzetno bitan jer slijedi reorganizacija natjecanja pod HNS-om i iz lige ispada čak 5 klubova. Nadamo se da će naši zagrebački klubovi biti iznad crvene crte, dostojno predstaviti svoje kvartove i biti odličan mamac za sve gledatelje.

Raspored, rezultate i tablicu 2. HNL možete pratiti na našim stranicama, a slike sa utakmica i video zapise potražite na ZGnogomet profilima na društvenim mrežama.

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 2. HNL

P