Prati nas

Seniori

Srđan Marković: Odlično treniramo i svaku utakmicu idemo na pobjedu

Srđan Marković trener NK Ivanja Reka

Nazovemo Srđana Markovića i čovjek se javi na engleskom. Kaže da je zadnji intervju dao kad je igrao za Hamilton Thunders u Kanadi i nije navikao da ga zovu domaći novinari. Nismo sigurni u to jer Srđan je tražena roba na našem portalu i prilično aktivan u izmjenjivanju dojmova nakon utakmica sa fanovima Ivanje Reke, člana 2. zagrebačke nogometne lige.

No dobro, tko je Srđan Marković?

Prošao sam sito i rešeto kako se kaže. Rođen u Zagrebu, naravno da sam se bavio nogometom i poslije igračke karijere i završene edukacije za trenera (UEFA B) 2009. započeo je moj trenerski put u Šparta Elektri. Razvojni put krenuo je od najmlađih limača pa sve starije kategorije u klubovima Čulinec, Concordia, Maksimir i eto me od 07. mjeseca 2020. godine na kormilu seniorske ekipe Ivanje Reke.

(Nije Srđan navodio ali “bavio sam se nogometom” je malo ozbiljnija karijera. ZGN je ozbiljan istraživački portal pa tako Transfermarkt otkriva kako se radi o HNL klubovima, a i klubovima iz inozemstva, već spomenuti Hamilton, grčka PAS Lamia, Željezničar…)

I, kako si zadovoljan sa prvim dijelom sezone?

Ispunili smo postavljene ciljeve tako da sam zadovoljan. Završili smo na 3. mjestu sa 2, odnosno 3 boda zaostatka za Botincem i vodećom Devetkom. Vjerujem da bi i zadnje, ono odgođeno kolo protiv Hrašća uzeli 3 boda, baš smo bili u dobroj formi. Sa dva uzastopna gostovanja protiv Gavrana i Mladosti DD vratili smo se sa 6 bodova.

Je li ta mini serija bila najbolji dio sezone ili ima neka tekma koju treba izdvojiti?

Svaka je utakmica posebna na svoj način ali ako baš trebam izdvojiti neku onda je to baš utakmica protiv Mladosti DD. Ne rezultatski iako smo pobijedili.  Igralo se u nemogućim uvjetima. Kako se kaže “blato je bilo do koljena”. Tu smo se baš pokazali kao momčad. Samo su nas karakter i borbenost u spomenutoj utakmici doveli do minimalne pobjede i 3 boda. No kao što već rekoh, zbog uvjeta utakmica je vrlo lako mogla otići u totalno kontra smjeru.

Misliš kao utakmica protiv Bubamare?

Da, odličan primjer. Tu mislim da smo totalno nezasluženo izgubili i zbog manjka koncentracije baš smo poklonili protivnicima 3 boda. Ne znam je li Bubamara uputila ijedan udarac u okvir gola osim onog Filipa Mrkovića koji je u 46. minuti potegao sa centra i lobom iznenadio našeg vratara. Ali to je nogomet i zato ga volimo. Dobro mi treneri malo manje 🙂

Morate više trenirat pa se neće dešavati manjak koncentracije.

Ma ne, ovo je izolirani slučaj. Treniramo odlično, odaziv na treninge je zaista dobar, a mislim da rezultati i kako izgledamo na terenu to zorno pokazuju. Svi dečki zaista zaslužuju samo pohvale. Mlada smo i perspektivna momčad i ako nastavimo dalje ovako zajedno raditi i rasti mislim da u klubu nema brige za budućnost.

Kad smo kod kluba, kakva je situacija? Po meni, nije se promijenilo ništa barem 15 godina, barem što se tiče infrastrukture.

Stanje je solidno. Infrastruktura je takva kakva je ali moram napomenuti da se predsjednik Kljajić zaista trudi osigurati nam bolje uvjete. Obzirom na ukupno stanje u ovom našem zagrebačkom nogometu i tešku situaciju u kojoj se svi nalazimo nadam se boljim danima.

Vratimo se nogometu. Kakva je liga?

Sada ćete se sigurno iznenadit ali liga je kvalitetna. Naravno kada ju staviš u okvire u koje i pripada. Radi se o amaterskom nogometu i 2. rangu zagrebačke lige ali svi treneri i igrači se maksimalno trude. Svatko može pobijediti svakoga i to je uvijek poslastica za lokalne kibice. Šteta samo što u ovoj sezoni nismo imali puno prilika igrati pred gledateljima.

Kakvi su planovi za nastavak prvenstva?

Planovi za nastavak su poznati. Želimo zadržati priključak pri vrhu i pokušati pobjeđivati iz kola u kolo. Ako me već pitate tko su favoriti za osvajanje prvenstva držim da smo ti mi i Devetka no dugo je do kraja i nadam se da ćemo opet na kraju prvenstva imati priliku popričati.

I mi se nadamo te vam želimo sreću.

Hvala i nastavite dalje pratiti zagrebačke ligaše kao što ste i do sada to odlično radili. Dečki i klubovi to zaslužuju.

ZGN

 

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P