Prati nas

Seniori

Nikola Šibenik: Mungosi nas prate, navijaju ali i zabijaju

Nikola Šibenik trener NK Kašina

Danas na meniju imamo trenera Kašine. Nikola Šibenik, super susretljiv lik trenerskim poslom bavi se već 26 godina. Polaznik je prve generacije Nogometne akademije HNSa koju je uspješno završio i stekao zvanje PRO trenera nogometa. Porazgovarali smo malo o ligi, jesenskoj sezoni i situaciji u njegovom trenutnom klubu.

Nikola, iako smo već u novoj godini, za početak ćemo se malo osvrnuti na jesensku polu sezonu.

Sa polu sezonom sam jako zadovoljan, nakon što smo solidno odradili pripreme i u generalki za prvenstvo pobijedili NK Prigorje (Ž) 2:0 znao sam da je to to. Prije prvenstva rekao sam igračima i Upravi kluba da je moj cilj na kraju sezone 60 bodova. Svi su me čudno gledali, a igrači bili oduševljeni i zajedno se dogovorili da je to 15 pobjeda doma i 5 vani. Polu sezonu smo završili na 4. mjestu sa 31 osvojenim bodom( 4 manje od prvoga).

Znači sa prvim dijelom ste zadovoljni.

Apsolutno no moram napomenuti i da imamo dvije zaostale utakmice (Devetka i Čulinec) gdje još možemo popraviti bodovni saldo.

Mi smo bili na derbiju protiv tada vodećeg Botinca. Slavili ste rezultatom 1:0.

Jesmo. Tu utakmicu bih posebno izdvojio jer bili smo bez oba golmana (bolest), a u “kavez” nam je ipak dolazila ekipa koja predvodi drugoligaško društvo. Branio nam je igrač (Kasalo) i eto uspjeli smo minimalno pobijediti. Sa tom pobjedom priključili smo se vrhu tablice i definitivno prvenstvo učinili zanimljivijim.

Leže vam momčadi iz gornjeg dijela. Jel ima neka momčad da vam ne leži?

Imamo sindrom zvani Mala Mlaka! U zadnje tri utakmice nikako da pobijedimo, imali smo penal doma kod 0:0 fulali i izgubili. Nadam se da će na proljeće tome doći kraj.

Jeste zadovoljni sa ekipom?

Prije 1,5 godinu na poziv prijatelja iz Kašine vratio sam se kada je klub ispao u posljednju 3. ZNL i spao na 7-8 igrača. Brzo sam okupio 25 igrača i u prošloj sezoni sve do prekida držali smo prvo mjesto. I danas smo na 25 igrača sa 5 priključenih juniora. Najmlađa smo ekipa u ligi od kojih su mlade snage F. Gajski (2003) L.Šibenik (2002) L. Borščak (2001)L.Pukšec (2000) F.Baković (2000) D.Lambevski (1999) standardni igrači i uz iskusne Kučića (kapetan), Markovića, braću Dujaka, Cetina, Mikeca, Kasala, Kerepa i Gredelja i ostale igrače čine jednu odličnu ekipu.

Mi smo zadnji put bili u blatu do koljena, klub sada izgleda puno bolje.

Tako je. Situacija je odlična. Postavljena je umjetna trava, reflektori, na treninzima bude 12-15 igrača. Čak nas nekada bude preko 20 pa si možemo odigrati na dva gola što je za našu ligu nezamislivo. Zahvalio bi se na odličnoj suradnji predsjedniku B. Azinoviću, upravi kluba, kolegama iz omladinske škole nogometa, a posebno treneru juniora B. Šepiću. Na školu nogometa smo svi jako ponosni, broji preko 150 djeca, a sa njom uspješno upravlja  prof. T. Trupeljak.

Koji su daljnji planovi?

Moji planovi su uvijek samo pobjeda, znači osobni cilj i cilj momčadi je 1. ZNL. Po najavama još će nam se priključiti 4-5 kvalitetnih igrača koji su imali malu pauzu igranja što znači da će nas biti oko 30 igrača i uz kvalitetan rad trebali bi nastaviti našu priču koju pričamo, da budemo prepoznatljivi u gradu, a naš kavez neosvojiv za protivnike.

Neće nam biti lako, liga je odlična, duga i kvalitetna, a mi i Devetka kao novaci u ovom rangu visoko plasirani. Mislim da je NK Devetka stepenicu više od svih po kvaliteti igračkog kadra i organizaciji, a velika borba će se voditi za drugo mjesto između Kašine, Ivanje Reke i Botinca. Nikako ne smijemo zaboraviti Čulinec i iskusnu Mlaku koji svima mogu pomrsiti račune.

Vi ipak imate iza sebe iskustvo osvajanja naslova prvaka pa je i momčadi odmah lakše.

Seniore Sesvetskog Kraljevca uveo sam u 1. ZNL u kojoj se i sada natječu. Prvo mjesto osvojio sam i sa kadetskom ekipom Sesveta, generacija rođ. ’85./’86. Na dobrom smo putu, nadam se da će na kraju biti razloga za veselje.

Mislim da smo prošli sve ili želite još nešto dodati?

Ovaj intervju ne možemo završiti, a da ne spomenemo naše vjerne navijače Mungose. Dio njih su i igrači seniorske momčadi, dobili su naziv po bivšem disko klubu Mungos u Kašini koji je bio poznat u cijelom gradu po najboljoj elektronskoj glazbi. Prate nas na sva gostovanja. Na Jakuševcu ih je bilo preko 50, a na domaćim utakmicama skupi ih se i do 100. Slobodno mogu reći da su najbolji i najbrojniji kvartovski navijači u gradu Zagrebu u šta ste se i sami uvjerili na utakmici protiv Botinca.
Lijep pozdrav uz naš slogan „IDEMO DALJE IDEMO JAKO“

ZGN

Danas slave rođendan:

Kekelj Davorin
Kekelj Davorin
Kustošija Kustošija
kol 18
godina
52
Fajdetić Miroslav
Fajdetić Miroslav
Brezovica Brezovica
kol 18
godina
42
Katalinić Zlatko
Katalinić Zlatko
Vrapče 1978. Vrapče 1978.
kol 18
godina
43
Raič Slavko
Raič Slavko
Sesvetski Kraljevec Sesvetski Kraljevec
kol 18
godina
51
Pličanić Faris
Pličanić Faris
Nur Nur
kol 18
godina
53
Nikačević Marko
Nikačević Marko
VNK Optimist VNK Optimist
kol 18
godina
46
Popović Miro
Popović Miro
VNK INAS VNK INAS
kol 18
godina
55
Jurišević Davor
Jurišević Davor
Trocal - veterani
kol 18
godina
48
Radoš Marko
Radoš Marko
Ivanja Reka Ivanja Reka
kol 18
godina
28
Horvat Borna
Horvat Borna
Omladinac Omladinac
kol 18
godina
23
Banović Branko
Banović Branko
VNK Lokomotiva - Senjak hoteli VNK Lokomotiva - Senjak hoteli
kol 18
godina
43
Vujanić Lazar
Vujanić Lazar
Sesvete Sesvete
kol 18
godina
23
Bandalo Luka
Bandalo Luka
TORA TORA
kol 18
godina
34
Blažević Igor
Blažević Igor
VNK Prečko - stari VNK Prečko - stari
kol 18
godina
34

Pročitaj više Seniori

P