Prati nas

Seniori

Mladen Muškovac: Sa dobrim igrama porasli su nam i apetiti

NK Blato teren

NK Blato, klub sa jugozapadnog dijela grada pri vrhu je prve zagrebačke nogometne lige. Prezimili su na četvrtom mjestu prve ZNL i dali nam dobar povod da provjerimo kakva je trenutna situacija pa smo iz tog razloga kontaktirali Mladena Muškovca, trenera seniorske momčadi koji nas je uputio u najnovija zbivanja.

Mladene, vjerujemo da ima novosti no za početak, kako ste zadovoljni sa jesenskim dijelom sezone?

Mislim da nitko na početku nije očekivao da ćemo biti ovako visoko na tablici. Završili smo na četvrtom mjestu i zaista sam zadovoljan sa dosadašnjim rezultatima.

Liga je zaista kvalitetna i puna izazova.

Je, dosta je ekipa koje se mogu boriti za sam vrh. Trenutno čelnu poziciju drži Polet ali mišljenja sam kako je još dosta utakmica do kraja i da zaostatak nije ne nadoknadiv i da je do kraja sve moguće. Mi smo imali neke odlične predstave dok smo totalno podbacili na domaćem terenu protiv Sloge. Poslije tog poraza malo smo se posložili i povezali dvije pobjede da bi jesen završili sa dva poraza protiv Studentskog grada i Brezovice koji nam baš i nisu trebali.

Jeste li zadovoljni sa kadrom kojim raspolažete? Ima li tu prostora za napredak?

Svi igrači su doprinijeli ovom našem dobrom rezultatu na polu sezoni. Zaista, ne bih isticao nikog posebno i želim ih sve skupa javno pohvaliti jer odaziv na treninge je odličan i užitak je trenirati ih.

Dio standardnih igrača nas je napusti ovu zimu, njima želim sreću u drugim klubovima. Uprava se pobrinula za zamjene pa su nam pridošli Mamić, Gorše Luka, Muhek, Košarić i Kraljević.

Vi se ozbiljno pripremate za nastavak?

Počeli smo sa pripremama odmah prvi dan kada je situacija to dozvoljavala. Treniramo 4 puta tjedno plus prijateljska utakmica. Do sada smo odigrali sa Nurom i Samoborom te upisali po jednu pobjedu i poraz. Do početka proljetnog dijela, za kojeg se nadamo da će početi, dogovorene imamo još utakmice protiv Dinamo (O), Stupnik i Sava Strmec.

Cilj kluba na početku sezone je bio ostanak u ligi bez nekih velikih stresova, međutim nakon prvog dijela apetiti su malo porasli. Mi idemo dalje bez nekih velikih najava pa ćemo vidjeti gdje će nas to na kraju dovesti. Moj osobni cilj je naravno da ostvarimo što više pobjeda i pokušamo uloviti klubove iz vrha. Vjerujem da to možemo jer imamo zaista odlične i karakterne igrače.

Prati li uprava vaše odlične rezultate i ambicije?

Stanje u klubu je općenito dosta dobro. Predsjednik Mladen Mikša i sportski direktor Dražen Mirković ulažu puno napora da bi klub kvalitetno funkcionirao. Promjene u zadnjih par godina su zaista velike. Naravno na bolje. Tereni su zadovoljavajući,  eventualno bi klubske prostorije trebalo urediti, a tu bi malo i Grad mogao pomoći. Većina amaterskih klubova u gradu je dobila određene iznose za poboljšanje infrastrukture, a pogađate, Blato nikako da se nađe na tim listama. Kao da nas se namjerno zaobilazi, a naselje postaje sve veće i veće. Samim tim u klubu je sve više i više djece koja zaslužuju bolje uvjete, za kraj nam je rekao Mladen Muškovac, trener seniora u NK Blato.

 

ZGN

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P