Prati nas

Seniori

Praznik nogometa

Englezi imaju onaj Boxing day, dan nakon Božića i kao to je super urnebesno, a nemaju pojma da je to kod nas Štefanje i da se hakla četvrtfinale Kutije šibica i da je to malo jače natjecanje od njihove Premier lige.

Još bih nadodao kako za Boxing day ja očekujem boksanje, a ne hakl…čudni su ti englezi.

A kako da mi nazovemo ovaj uskrsni ponedjeljak? Ja mislim da nema boljeg naziva nego Praznik nogometa!

Kako drugačije nazvat ovaj skup utakmica koje se igraju na današnji dan u isto vrijeme? Kako opisat tu koncentraciju kvalitete? Kako iskoristit izraz “lagan ko obalatna” a 70% igrača ubijeni u oblatnama od dana prije. Tresem se dok pišem ovaj tekst od uzbuđenja.

Prigorje Muško dolazi u Dugave. Sudar nizova. Prigorci sa 5 pobjeda, a domaći su zadnji put pobijedili kad još nije bilo korone. Tu bi valjalo doći sa reportažnim kolima ali izgleda da će volan okrenut prema Blatu.

U Blatu, derbi. Domaćin izgleda izlazi iz krize, nakon 3 poraza riješili su Savu petardom i dočekuju prvoplasirane susjede iz Klare. Polet je još bez poraza, a u vjetrovitom kanalu nikom nije lako.

Slogu smo stvarno prvi dio polusezone izbjegavali. Naravno, nenamjerno. I taman kad smo odlučili ispraviti tu nepravdu jer dečki su imali sjajne rezultate, izgube dvije za redom. Bolje da vam ne dolazimo.

 

ZET-u smo pak uvijek pomogli. Njima smo donosili sreću. Kakva je trenutna situacija, nisam siguran da li bi im pomoglo da tamo kampiramo na centru. Crveni niz traje i traje, a stižu im zeleni iz Brezovice.

Sličan crveni niz i samo 6 bodova iz 15 utakmica ima i Hrvatski Leskovac. Volio bih reći da imaju šanse ali baš prošli vikend bili smo na Granešini i gosti se tu mogu nadati punom plijenu.

Šparta će nam pokazati da li su 4 uzastopne pobjede bile zbog dobrog rasporeda ili su povezali konce. Nur će ovisiti o inspiraciji Domagoja Abramovića ali samo on im neće biti dovoljan protiv Sesvetskog Kraljevca.

A druga liga!?

Liga bez briga proživljava svoju renesansu,  danas nakon dugo vremena imamo i derbi. Derbi začelja! U Češku dolazi Podsused. Svi 7 bodova. Dečki iz Podsuseda su nas lijepo upozorili na važnost utakmice i da bi to valjalo popratit. Izgleda da se nadaju upisati trobod ali česima su uskrsnuli neki stari asevi i mislim da će biti prevaga u ovom derbiju.

Tek sad vidim da imamo dvostruki program. Opet derbi. Sava Jakuševec i Hrašće. Ovo više ne mogu popratit ni kolege iz Arenasporta.

U kašinskom kavezu klasik sa Ivanjom Rekom. Domaći trenutno bolje navijaju nego što igraju pa su malo izgubili korak sa vodećima, a ako Ivanja Reka neokrznuta prođe ovo gostovanje ostaje u utrci za kantu. Istoj toj kanti nadaju se i u Botincu. Oni će imati malo lakši zadatak protiv domaće Croatie, a ni Devetka ne bi trebala imati problema sa Mladostašima iz DeDe. Ne bi trebala ali nije trebala imat ni protiv Čeha pa su ostali 0:0, a i protiv Kašine je to bilo minimalnih 1:0 iz penala.

Ostaje nam susret Male Mlake i Čulinca. Čulinec u dobrom nizu, golman Male Mlake u izuzetnoj formi, sve smrdi na 0:0.

 

Slušajte ove u crnom, oni su tu da sude, a vi da igrate.

 

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P