Prati nas

Seniori

Rugvica preko Brezovice u 4. HNL

Rugvica Sava ostvarila je povijesni uspjeh. U dvije kvalifikacijske utakmice nogometaši Rugvice bili su bolji od Brezovice i time dosanjali san o igranju u 4. HNL.

Nakon duge pauze napokon smo prisustvovali pravom nogometnom ambijentu.

Brezovica je doputovala sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice igrane 08.08.2020. skupa sa svojim Green boysima i prema prvim minutama činilo se da će biti lako obraniti prednost jer u tom uvodnom dijelu utakmice Brezovica je pokazala nešto ipak više od domaćina.

Rugvica Sava je sa druge strane sa 14 igrača u zapisniku bila možda malo uplašena i nije puno pokazala u prvom poluvremenu. Svejedno imali su veliku podršku sa “tribina” gdje se među 300 gledatelja smjestila i poveća skupina navijača “Žuta legija”.

U drugom poluvremenu odmah show. Već u 47. minuti iz akcije koja nije nimalo obećavala Glasnović izbacuje Fištera koji se nalazi oči u oči sa vratarom gostiju i prebacuje ga u maniri najboljih svjetskih strijelaca. Ok, sad sam se već uživio u tekst. Nije bilo tak’ spektakularno, čak mislim da ju je fulao ali koga briga – 1:0 za domaće. Snimku gola možete vidjeti na našoj facebook stranici.

Ključan detalj dogodio se u 59. minuti. Pedić, inače pouzdani vratar gostiju ruši u šesnaestercu Fištera i to je jedanesterac za domaće. Da stvar bude gora po goste, Pedić je zaradio i drugi žuti karton odnosno isključujući crveni. Moje iskusno oko je taj detalj uhvatilo i zaista se radilo o ispravnoj odluci glavnog suca, a budući se nitko iz VAR sobe nije oglasio Glasnović je uzeo u ruke loptu i pristupio izvođenju kaznenog udarca te postavio, pokazat će se kasnije, konačnih 2:0.

Nadam se da nogometaši Rugvice još slave ulazak u 4. HNL, a dečke iz Brezovice ćemo i u ovoj sezoni pratiti u 1. zagrebačkoj nogometnoj ligi.

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P