Prati nas

Seniori

Odigrano prvo kolo sezone 2020./2021., Zelengaj otvorio pobjedom

Napokon smo dočekali i početak nove natjecateljske sezone prve i druge zagrebačke nogometne lige za seniore.

Nakon prekida sezone 2019./2020. i dugačke pauze bez omiljene zanimacije, proteklog vikenda ljubitelji zagrebačkog niželigaškog nogometa došli su na svoje. 5 utakmica u subotu i čak 11 dan poslije nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnim. Još kad znamo da su se 2. ZNL i 3. ZNL spojile u jednu ligu onda je i festival golova bio zagarantiran.

U drugoj ZNL rijetko ćemo vidjeti neriješen rezultat, a premijerna utakmica novaka u natjecanju Croatia 98 – Podsused je  razočarala sa samo dva gola na utakmici. Kažemo razočarala jer je na ostalim utakmicama palo ukupno 39 golova. Najviše ih je palo na utakmici Bubamara – Čulinec. Da li je to zato što smo na toj tekmi bili i mi sa foto aparatom pa su dečki dali sve od sebe, vidjet ćemo u narednim kolima.

 

U odnosu na prošlu sezonu, Devetka je ostala u istom sastavu te čak dovela i pojačanja. Isto bi se moglo reći i za Botinec koji će ovu sezonu nakon kompletnih priprema sa trenerom Vranešom sigurno igrati zapaženu ulogu. Jako su krenuli sa 6:0 pobjedom protiv Male Mlake, a u idućem kolu dočekuju novake Croatiu 98.

Za Ivanju Reku nastupio je iskusni Zlatko Relota. Oni su također sa 6:0 počastili Savu J.  Kašina je u sinergiji sa navijačima isto tako 6 komada utrpala Gavranima.

Pomalo zastrašuje činjenica da su neke momčadi u zapisniku imale 12-13 igrača. Nadamo se samo da neće biti nikakvih prekida i istupanja iz natjecanja i da ćemo kraj ove sezone dočekati regularno kako i treba biti.

U Kraljevcu Berlusconi?

Unoseći zapisnik sa utakmice 1. kola prve zagrebačke nogometne lige između Sesvetskog Kraljevca i ZETa nismo mogli ne primijetiti 10ak novih imena u odnosu na prošlu sezonu. I to imena koja nismo imali u bazi. Redom su Kraljevcu pristupili, Ivan Jurić-Bare, Saša Muhek, Fuček Josip….sve iskusni i provjereni igrači koji ne igraju za kiki riki. No u listu strijelaca upisao se samo Fuček i to im je bilo dovoljno samo za bod na domaćem terenu u otvaranju sezone protiv ekipe ZETa.

Prigorje M sa Trenerom Lisičakom na klupi, novu je sezonu dočekalo sa istim igračima što je jako pohvalno. Ipak odmah u prvom kolu naletili su na dosta dobro izbalansiranu momčad Prečkog i upisali domaći poraz 1:2.

Utakmica je bila borbena, puna ritma, nakon one koju smo gledali dan prije sve je bilo k’o ubrzani film.

Blato je ostvarilo super vrijednu pobjedu u gostima u Žerjavincu. Dovoljan im je bio jedan pogodak. Istim rezultatom i Nur je slavio na Gredicama protiv Save.

Najveće iznenađenje priredio je Zelengaj 1948. Vrijedna ekipa iz Dugava koja je u ligu više ušla sa 5. mjesta 2. ZNL došla je kod dugogodišnjeg ligaša Concordie i pomela ih sa hendikepom.  Dva gola su zabili u posljednjim minutama utakmice nakon što je igrač domaćih Tabalović zaradio isključenje u 77. minuti.

Od idućeg vikenda u natjecanje se uključuje i Brezovica koja je bila slobodna prvo kolo.

 

 

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P