Prati nas

Općenito

Odluka o natjecanjima u sezoni 2019/2020

Što smo gledali, gledali smo.

To bi onako bio prvi zaključak nakon današnje odluke o natjecanjima u nogometnoj sezoni 2019/2020.

Uzimajući u obzir prekid svih natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza koji je nastao 13.03.2020. godine uzrokovan virusom i trenutnu situaciju u Republici Hrvatskoj, natjecanja u ovoj sezoni nastavit će se kada se dobije dopuštenje državnih tijela.

Predviđeni termini za nastavak su:

  • polufinale hrvatskog nogometnog kupa igralo bi se na kraju svibnja, 30.-31.05.2020.
  • 27. kolo HT Prva liga igrat će se tjedan dana kasnije, 06.06.2020.
  • 36. kolo, zadnje kolo HT Prva liga igrat će se 25.07.2020.
  • finale hrvatskog nogometnog kupa 01.08.2020.
  • kvalifikacije za popunu HT Prve lige 02.08. te tri dana kasnije 05.08.2020.

Gore navedeno tek treba dobiti dopuštenje, što znači da ostalo nećemo gledati. Zagrebačke nogometne lige, lige veterana i lige mladeži su završene, a trenutni poredak na tablici smatra se konačnim.

Tablica i rezultati 1. ZNL
Tablica i rezultati 2. ZNL
Tablica i rezultati 3. ZNL

Šansu za eventualni nastavak imaju još Prva HNL za dame i Prva HMNL. Odluka će se donijeti najkasnije do 18.05.2020.

U idućoj sezoni dvije zagrebačke nogometne lige?

Dan prije, održana je i elektronska (!) sjednica ZNS-a na kojoj je stručna komisija ZNS-a predložila da se postojeće 3 lige seniora ZNS-a smanje na 2 lige seniora ZNS-a i to na slijedeći način:

  • u 2. ZNL će nastupiti prijavljeni klubovi sadašnje 2. i 3. ZNL, a napredovati će samo oni klubovi koji uz ostvareni rezultat (koji će se naknadno definirati u propozicijama) mogu osigurati uvjete iz kriterija za nastupanje u 1. ZNL
  • u 1. ZNL će nastupiti određeni klubovi koji uz ostvareni rezultat mogu osigurati uvjete iz kriterija za nastupanje u 4. ligi NS Zagreb

Broj klubova po ligama i ostale pojedinosti bit će definirane propozicijama natjecanja.

Kad stručna komisija nešto predloži, znate da će taj prijedlog biti i usvojen. Bit će tu svega već vidim jer se već priča o određenim klubovima, naknadno definiranim propozicijama i treba to sve skrojit.

Konačne odluke o sustavu natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020/2021 donijet će se nakon završetka svih natjecanja, postupka licenciranja i dobivenog mišljenja HOO te suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport.

Ljubiteljima zagrebačkog nogometa ostaju Dinamo, Lokomotiva te donekle Gorica i Inter. To su preostali tereni koji će barem malo ublažiti bol do početka nove natjecateljske sezone jer zeleni travnjaci i sve što ide uz njih nam već opasno fale.

Advertisement

Pročitaj više Općenito

P