Zagrebački ligaši nastavljaju prvenstvo

Napokon!

Ovaj vikend na zagrebačke nogometne livade vraćaju se iskonski ljubitelji nogometa, nepopravljivi entuzijasti i romantici, oni koji nogomet vole samo malo manje od nas koji to sve pratimo. Seniori 1. ZNL i 2. ZNL dočekali su vikend da napokon pokažu kako nisu zaboravili igrat nogomet iako je zadnje kolo jeseni odigrano tamo još valjda u studenom prošle godine.  Pripreme su nenadano trajale tjedan dana duže jer 14. kolo se trebalo igrati prošli vikend i ne sumnjamo da su treneri to iskoristili za dodatne finese, uigravanje prekida koje su vidjeli na TVu, čuda….

U prvoj ZNL vjerojatno ćemo gledati borbu Ravnica i Brezovice za naslov prvaka. Šparta je otpala, ovu zimu napustilo ih je valjda 15 igrača. Ne znamo detalje ali iskustvo nam govori da su sigurno igrači krivi.

U drugoj ZNL Mladost iz Buzina će vjerojatno nastaviti skupljati bodove kao i na jesen. Botinec će sa iskusnim trenerom Deanom Vranešom pokušati uloviti drugo mjesto, a Česi i Mladost dioničko društvo će voditi opasnu borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta. Mladost DD u startu ide u Buzin i tome ćemo posvetiti posebnu objavu.

Startaju i veterani. Poslastica je odmah u ponedjeljak u, pazi ovo, Kranjčevićevoj. Trešnjevka dolazi u goste Rudešu u Kranjči. Znamo već da je Rudeš okupio svu silu bivših reprezentativaca no zeleni su se pomladili i izgledaju prilično dobro. Nakon mjesec dana u turskoj Antaliji po povratku s priprema odigrali su generalku sa Cro Docsima. Sam termin i najam terena u Dubravi u 20:15 bio je skuplji od spomenutih priprema. Rezultat nećemo spominjat ali doktori se još valjda oporavljaju po raznim odjelima zagrebačkih bolnica. Start je u 16:00 i ovo vrijedi pogledati ako uspijete pobjeć sa posla. Dobro je što te ovih dana šalju doma čim kihneš….

Seniore 3. ZNL ćemo još malo ipak pričekati, oni se naime tek trebaju oformiti. Njima pauza traje duže od prvenstva. Svaka momčad mora naći novih 14-15 igrača jer ovi što su igrali prvi dio sezone zaborave da su uopće bili registrirani za nogometni klub.  Šalu na stranu, 3. ZNL počinje tjedan kasnije i nama su jednako atraktivni kao i Liga prvaka.

Sve u svemu pred nama je izuzetno uzbudljivo nogometno proljeće. Nadamo se dobrim utakmicama i još boljim trećim poluvremenima.

Sretno svima!

Scroll to Top P