Prati nas

1. ZNL

NK Vrapče testira NK Dugo Selo; Zeleni derbi u zagrebačkoj ligi

Izborniče mogu li ja

Ovog vikenda u Zagrebu nemamo prilike gledati drugoligaški nogomet. Većina klubova je hendikepirana zbog nastupa njihovih igrača za reprezentativne selekcije diljem Globusa pa da prvenstvo ne bi bilo neregularno svi su klubovi pošteđeni igranja regularnih kola u tim terminima. U moje doba i treća liga je bila pošteđena. Redovito sam gledao u poštanski sandučić i nadao se pozivu. Najbliži sam bio kada je izbornik bio Mirko Jozić. Taj je volio stopere gurat u vezu i općenito ih je imao barem 7-8 u momčadi.

No, fala Bogu druga su vremena i danas se igra normalno 2. kolo 3. HNL Središte.  Jučer je odigrana prva utakmica, Gaj zMača je glatko uzeo trobod visokom pobjedom (4:0) protiv novaka iz Lukavca, a danas su na rasporedu i sve ostale utakmice.

Imamo dva zagrebačka derbija. Na Oboju će NK Maksimir odmjeriti snage protiv NK Trnje. Trnje je kao favorit lige u prvom kolu uzelo samo jedan bod i idu na popravni, a Maksimir je ostao na nuli nakon prvog kola. Izgube li drugu, u ovim našim ligama je odmah opća opasnost. Drugi derbi je u Grabi, NK Trešnjevka će ugostiti NK Ravnice koje su fasovale 6 komada od Dugog Sela u svom premijernom nastupu u 3. HNL Središte.

NK Vrapče ima 3 boda iz prvog kola i pokazat će nam svojim gostovanjem je li Dugo Selo zaista tako jako ili su Ravnice imale loš dan.

Old Blatford spremno dočekuje susjede

4. NL Središte Skupina A će razvući svoje kolo i na subotu i na nedjelju. Od naših, međusobni susret na igralištu Old Blatford u Kanalu odigrat će NK Blato i NK Polet. Prošlu sezonu popratili smo njihov međusobni susret i u 1. zagrebačkoj ligi. Blato je pobijedilo golom u zadnjoj minuti susreta i Poletu nanijelo prvi poraz u sezoni. Izuzetno teška utakmica za bilo kakve prognoze, zato ćemo to prepustiti vama.

[Total_Soft_Poll id=”4″]

Zeleni derbi

I 1. zagrebačka liga ima derbi kola ako gledamo zemljopisnu poziciju i zelenu boju. NK Zelengaj 1948 i NK Mladost iz Buzina ukrstit će svoje rogove danas u 17:30. Sa druge strane NK Kašina će valjda na svoje najbliže gostovanje u Grad Mladih, a tam su domaći dečki iz Concordie. NK Ivanja Reka nakon osvajanja prvog mjesta u prošloj nogometnoj sezoni, prvu domaću utakmicu u 1. zagrebačkoj nogometnoj ligi igrat će protiv NK Sava u svojoj John’s river Areni.

Premijerni nastup NK Kralj Tomislav

U 2. zagrebačkoj ligi napokon ćemo vidjeti i premijerni susret novo osnovanog kluba Kralj Tomislav. Kako nisu odigrali prvo kolo, već je u mene ušao strah da nisu odustali prije nego su i počeli ali prema nekim insiderskim informacijama razlog neodigravanja utakmice prvog kola nije u njima. NK Čehi je valjda problematičan po pitanju skupljanja ekipe koja će istrčati na zeleni travnjak. Nadamo se da neće odustat i da će sezonu privesti kraju.

Pogled skreće i prema klasiku NK Podsused i NK Mala Mlaka kojeg sigurno treba popratiti, a i NK Botinec napokon kreće nakon što su prvo kolo bili slobodni.

ZGN

Danas slave rođendan:

Kekelj Davorin
Kekelj Davorin
Kustošija Kustošija
kol 18
godina
52
Fajdetić Miroslav
Fajdetić Miroslav
Brezovica Brezovica
kol 18
godina
42
Katalinić Zlatko
Katalinić Zlatko
Vrapče 1978. Vrapče 1978.
kol 18
godina
43
Raič Slavko
Raič Slavko
Sesvetski Kraljevec Sesvetski Kraljevec
kol 18
godina
51
Pličanić Faris
Pličanić Faris
Nur Nur
kol 18
godina
53
Nikačević Marko
Nikačević Marko
VNK Optimist VNK Optimist
kol 18
godina
46
Popović Miro
Popović Miro
VNK INAS VNK INAS
kol 18
godina
55
Jurišević Davor
Jurišević Davor
Trocal - veterani
kol 18
godina
48
Radoš Marko
Radoš Marko
Ivanja Reka Ivanja Reka
kol 18
godina
28
Horvat Borna
Horvat Borna
Omladinac Omladinac
kol 18
godina
23
Banović Branko
Banović Branko
VNK Lokomotiva - Senjak hoteli VNK Lokomotiva - Senjak hoteli
kol 18
godina
43
Vujanić Lazar
Vujanić Lazar
Sesvete Sesvete
kol 18
godina
23
Bandalo Luka
Bandalo Luka
TORA TORA
kol 18
godina
34
Blažević Igor
Blažević Igor
VNK Prečko - stari VNK Prečko - stari
kol 18
godina
34

Pročitaj više 1. ZNL

P