Prati nas

4. NL Središte

NK Blato i NK Prečko sa mladim snagama

Danas u paketu imamo dva člana koja smo ispratili iz 1. ZNL u 4. NL Središte Skupina A. Zbog njih ali i zbog ostalih zagrebačkih klubova koji nastupaju u tom rangu odlučili smo izaći iz okvira prve i druge zagrebačke lige pa tako od ove sezone pratimo sve zagrebačke klubove. Naravno fokus je na ovima koji imaju malu ili nikakvu medijsku pozornost, a također se trude i sudjeluju u odgoju velikog broja mladih igrača.

Sa Mladenom Muškovcem, trenerom NK Blato pričali smo i na zimskoj pauzi. Blato je bilo iznenađujuće četvrto i polako je tinjala nada da bi se moglo ući u ligu više. To se na kraju ostvarilo i NK Blato je sa treće pozicije ušlo u 4. NL Središte Skupina A.

Jeste spremni za dugo očekivanu 4. NL Središte?

Počeli smo sa pripremama 01.08. što je dosta kasno za ovaj rang natjecanja. Prošla sezona je bila prilično duga, neki igrači su se još i kasnije priključili zbog godišnjih odmora ali protiv toga se ne može. Tako da ćemo kroz prvih par kola još sigurno biti u pripremama.

Inače, treniramo 4 puta tjedno, a srijedom i subotom igramo prijateljske utakmice. Do sada smo odigrali 4 utakmice i upisali po dva poraza i dvije pobjede. Izgubili smo od NK Prečko (1:2) i NK Stupnik (0:1), a pobijedili BSK Brdovec (4:3) i NK ZET (4:0).

Što možemo očekivati od Blata?

Sve! Nisu nas ni prošlu sezonu shvaćali ozbiljno no mi smo sve razuvjerili i iznenadili i najveće skeptike. Dokaz je to da se u Blatu kvalitetno radi no nikakvih imperativa i pritisaka nema, ipak smo novaci u ovoj ligi. Uprava kluba od nas traži samo da se prikažemo u što boljem svijetlu i da pokušamo zauzeti što bolju poziciju na tablici.

Igrači su isti oni sa kojima ste izborili 4. NL?

U igračkom kadru je došlo do dosta velikih promjena. U dogovoru sa upravom kluba odlučili smo se bitno pomladiti momčad jer mislimo da je to dobro za budućnost kluba. Svim igračima koji su bili članovi Blata i koji su otišli se zahvaljujemo na suradnji i želimo puno sreće u novim klubovima.

Otišli su: Gorše, Košarić, Baraba, Brajković, Cetina, Kovačić, Knez Križić, Mamić, Zubčić, a klubu su pristupili: Kvakan, Tuđek, Rezo, Mihaljević, Landeka, Jurišić, Debeljak, Delić, Sorić, Mlinarić, Cvitanović i Bošnjak.

Uprava se naradila ovaj prijelazni rok.

Da, rade odličan posao. NK Blato je do prije koje godine igrao zadnju, 3. zagrebačku nogometnu ligu, a sada smo u četvrtom razredu hrvatskog nogometa. Cilj je biti stabilan zagrebački klub sa što boljom infrastrukturom i uvjetima za djecu koja tu treniraju. Samo neka ih je što više.

Kada ćemo moći vidjeti novu momčad?

Nadamo se dolasku još 2, 3 igrača, možda ih vidite već danas na generalki protiv Gradića.

Prečko napokon na svom terenu

O situaciji u NK Prečko obavijestio nas je trener seniora Stipe Tokić.

Stipe, jel jedva čekate početak?

Je, mi ulazimo u završnu fazu priprema. Treniramo 4-5 puta tjedno i odigrali smo dosta prijateljskih utakmica. Na treningu imam oko 26 igrača koji konkuriraju za prvu momčad s time da neki imaju još pravo igrati i za juniore. Moram pohvaliti dečke za izniman trud.

S kime ste igrali do sada?

Odigrali smo 6 utakmica, pobijedili smo Lukavec (2:0), Pušću (2:1) i Blato (2:1). Remizirali protiv Odre i Sesvetskog Kraljevca, a jedini poraz na pripremama upisali smo protiv ZET-a (1:2). U subotu još igramo sa Slogom iz Križa, a u nedjelju ćemo odmjeriti snage sa Prigorjem iz Žerjavinca.

Prošlu sezonu smo baš gledali ZET – Prečko. Bio je to sudar dvije najmlađe momčadi.

Mi smo prošlu sezonu bili najmlađa momčad lige sa samo 3 igrača starija od 21 godine. U novu sezonu idemo istim putem. Znate momčad NK Prečko je sastavljena 80% od igrača iz naše akademije i na to smo jako ponosni. Želimo afirmirati te dečke, nastaviti i dalje razvijati mlade igrače iz vlastitog pogona i dati im šansu da zaigraju ozbiljan seniorski nogomet.

Kod vas onda nema puno promjena u igračkom kadru?

Došli su nam Marijan Grubišić, Toni Kolak i Siniša Đurić. Napustio nas je samo Marko Sekulić.

Kakva je situacija sa terenom NK Prečko?

Teren je napokon gotov! Čeka se samo licenca od FIFAe tako da ćemo od ove sezone napokon imati normalne uvjete za trening. Prošlu sezonu smo cijelu igrali kao gosti, time je naš uspjeh još veći ali želimo napokon zaigrati i na našem novom stadionu u našem kvartu.

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 4. NL Središte

P