Prati nas

1. ZNL

NK Kašina i NK Ivanja Reka i iduće sezone žele igrati 1. ZNL

Novi članovi 1. zagrebačke lige su NK Ivanja Reka, NK Devetka i NK Kašina. Devetku smo već popratili na pripremnoj utakmici protiv juniora Krška no zanimalo nas je kako se i drugi novaci pripremaju za izazove u rangu više i kakvi su im planovi pa smo na brzinu okrenuli brojeve trenera da se uvjerimo iz prve ruke. Zanimljivo, u prvom kolu Kašina će ugostiti upravo Ivanju Reku.

Prvo smo dobili Srđana Markovića koji je cijelu prošlu sezonu odlično vodio NK Ivanja Reka i nekako iz sjene ugrabio prvo mjesto.

 

Kako teku pripreme za prvu ligu?

Okupili smo se 01.08. i sa petnaestak igrača krenuli u pripreme za novu sezonu. Opravdano su izostali igrači koji u to vrijeme koriste svoje godišnje odmore pa ćemo se pokušati pripremiti na što brži i efikasniji način. Prvenstvo počinje već 28.08. i nema se puno vremena, treniramo 5 puta tjedno, a forumu ćemo loviti kroz par uvodnih kola prvenstva.

Prijateljske utakmice?

Do sada nismo igrali prijateljske zbog suženog kadra, no i drugi klubovi su u istom problemu i jako je teško naći protivnike među amaterima. Za kraj priprema nam je u planu jedna utakmica i nadam se da ćemo to uspjeti realizirati.

U kadru su svi igrači koji su izborili plasman u 1. ZNL?

Imamo malih promjena. Napustili su nas stožerni igrači, golman Jurešić te stoperi Rašić i Jurić. Klubu su pristupili Mimica, Klement, Uroić, Kurygin, Rudi i Kušinec.

Ambicije i ciljevi?

Veliko nam je zadovoljstvo što smo izborili 1. zagrebačku nogometnu ligu i cilj nam je u istoj i ostati. Ne zadajemo si nikakve imperative niti imamo nerealna očekivanja. Ako će sa vremenom postojati mogućnost za nešto više, mi ćemo biti spremni. Do tada, prioritet je ostanak u 1. ZNL.

Kavez je neosvojiv

Ista pitanja postavili smo i Nikoli Šibeniku, treneru NK Kašina. Inače, Srđan Marković i Nikola Šbenik jedni su od rijetkih trenera koji su prošlo prvenstvo započeli i završili na klupi istog nogometnog kluba

Nikola, kako teku pripreme?

Evo iza nas je drugi tjedan priprema, kratko ali dosta je igrača bilo na godišnjem odmoru. Sada se može reći da radimo u punom pogonu i na treningu je uvijek prisutno 18-20 igrača. Inače, na popisu nas je 30, skupa sa 5 juniora koje smo priključili seniorima.

Jeste li stigli odigrati koju prijateljsku ili igrate međusobno?

Igrali smo jednu prijateljsku utakmicu i u njoj pobijedili NK Ostrna sa rezultatom 5:1. Do početka prvenstva igrat ćemo još protiv NK Matija Gubec, NK Kloštar te protiv juniora NK Sesvetski Kraljevec.

Kakva su očekivanja u 1. ZNL?

NK Kašina 20 godina nije bio u 1. ZNL.  i za naš klub i igrače to će biti veliki izazov. Podsjećam, prije dvije godine mi smo bili u 3. ZNL i u dvije godine napredovali smo dva ranga. Ovi mladi igrači nikada prije nisu imali priliku igrati 1. ZNL  i podatak da su svi ostali iz prošle sezone dovoljno govori kolika nam je želja predstaviti se u najboljem izdanju.

Znači da je igrački kadar isti ili ima dolazaka?

Vratio nam se naš Ivan Gavrić iz NK Inkop Poznanovec, a došli su nam i Antonio Augustinović iz Austrije i Antonio Lovrić iz NK Sesvetski Kraljevec.

Otvarate prvo kolo doma sa NK Ivanja Reka.

S nestrpljenjem očekujemo 1. kolo i dolazak NK Ivanja Reka u Kašinu. Neizmjerno su nestrpljivi i naši navijači Mungosi kojima se zahvaljujem na podršci. Kavez će i u prvoj ZNL nastojat ostat neosvojiv za sve suparnike.

 

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 1. ZNL

P