Prati nas

Turniri

U zagrebačkoj Pivani održan ždrijeb 49. Kutije šibica

Danas  u 12:00h u zagrebačkoj Pivani održano je izvlačenje natjecateljskih parova 49. izdanja Malonogometnog turnira Kutija Šibica 2019 powered by Coca-Cola.

Da je organizator ove godine uložio izniman trud uvjerili smo se i sami vidjevši jumbo plakat čak i u Rovinju. Rezultat je prijava 254 ekipe što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina. Dakako, najviše ekipa se prijavilo iz Zagreba i okolice no kako se radi o najpopularnijem turniru ne iznenađuje činjenica da su se prijavile ekipe iz svih krajeva Hrvatske, među kojima izdvajamo čak sedam ekipa iz Splita.

Preko tri i pol tisuće igrača

Osam ekipa dolazi iz susjedne BiH, pet iz Slovenije, a imamo i jednu ekipu iz Austrije. Kada smo kod brojki, na turniru će sudjelovati preko tri i pol tisuće igrača koji se nadaju osvojiti ovaj kultni zagrebački malonogometni turnir.

164 momčadi borit će se u seniorskoj konkurenciji, 74 kod veterana te 16 ekipa u turniru žena.

Program je vodio Marko Šapit, a parove su izvlačili redom sve poznata zagrebačka lica koji su svojim prisustvom dali podršku turniru koji je postao simbol metropole. Jedan od njih, Damir Hoyka, poznati umjetnički fotograf koji i sam često hakla na terenu ŠRD Kozjak, uhvatio je vruću kuglicu sa natpisom Pelmen – Zgnogomet.com te tim činom započeo i našu povijesnu borbu za prolazak pretkola.

Prve utakmice počinju već 23. studenog. Igrači će zagrijati parkete pet zagrebačkih dvorana, a utakmice završnice igrat će se tradicionalno u popularnoj Dvojci Doma sportova.

Turnir će se igrati od 23. studenog pa sve do 28. prosinca 2019. godine. Ulaznice će koštati zaista prihvatljivih 10 kn dok će se za  završnicu moći kupiti i paket po cijeni od 50 kn i vrijedit će za sva tri dana.

Advertisement

Pročitaj više Turniri

P