Prati nas

Seniori

Brezovica u derbiju nadigrala Špartu

Featured slika objave nakon 7. kola

Naslov nam sugerira da osvrt na protekli vikend započnemo sa najzanimljivijom utakmicom. Derbi je igran na Pongračevu, u 1. ZNL sastali su se domaćin Šparta-Elektra i gosti iz Brezovice. Ukupno je palo 6 golova, a osim gledatelja zadovoljni mogu biti i igrači Brezovice koji su tek u drugom poluvremenu slomili domaće i nastavili fantastičan niz od 7 pobjeda iz 7 utakmica. Iza Šparte je ludi ritam jakih utakmica (kup i prvenstvo) te je stoga mali pad i očekivan.

Poraz Šparte najbolje je iskoristila ekipa sa Ravnica. Neokrznuti su prošli kroz Sv. Klaru i sada su na 2 boda zaostatka za Brezovicom. Prigorje M došlo je do prve pobjede u sezoni 2019/2020. Momčad Željka Lisičaka je napokon odigrala dobru utakmicu i sa visokih 4:0 svladala Slogu. Drugo Prigorje, ono Ž, pretprošlo kolo je također svladalo Slogu sa 4 komada da bi sada stradali od Sesvetskog Kraljevca bez ispaljenog metka, 0:3.

U susjedskom derbiju između ZET-a i NUR-a nije bilo pogodaka. Spomenimo da ZET ne zna za pobjedu od 1. kola, a na toj smo utakmici bili i slikali pa ako dečki misle do bodova neka pozovu, samo ne znam jel’ ima tamo još onog Nadinog daruvarskog gemišta…..

U zadnjoj utakmici prve ZNL Studentski grad i Prečko odigrali su 0:0 i podijelili bodove. Obzirom da mi je punica u studentskom, ova utakmica je bila target. Oprema je bila spremna u autu ali budući je punica pohala sunčanice dva poluvremena ostali ste uskraćeni za slike.

Druga zagrebačka nogometna liga ili skraćeno 2. ZNL ponudila je jedno iznenađenje. Botinec je svladao u gostima Savu sa 2:1. Sava svoje domaće utakmice igra u Sigetu na pomoćnom terenu Hrvatskog Dragovoljca jer napokon uređuje svoju ograđenu livadu. I nije im tamo loše, barem što se dosadašnjih rezultata tiče. I ovu nedjelju je počelo dobro. Povela je Sava u 33. minuti, strijelac je bio Filip Palla. Držali su to vodstvo dugo i kada su mislili da će tako i ostati, Botinec sa dva kasna pogotka u 85. i 89. minuti potpuno okreće rezultat i šokira domaćine. Sa nova 3 boda Botinec je preplivao Savu i sada je odličan drugi.

Mladost iz Buzina je gostovala u Dugavama i zabila najmanje ove sezone no svejedno su pobijedili 3:1 momčad Zelengaja. Čehi nikako do prvih bodova baš kao i Mladost DD koja je počastila Hrvatski Leskovac. Gosti su pobijedili 3:0 i zadržali dugačak niz utakmica bez poraza.

Ivanja Reka, momčad trenera Srđana Markovića inače vrlo popularnog na našim društvenim mrežama, pobijedila je u gostima Bubamaru i povezala dvije pobjede za redom.

U derbiju kola 3. ZNL nogometaši vodeće Male Mlake spotaknuli su se kod Zagrebaša i uzeli samo bod. To najbolje koristi Kašina koja pobjedom u Čulincu dolazi na samo bod zaostatka. U ostale dvije utakmice Devetka je svladala Hrašće sa 5:0, a Gavran je upisao 3 boda protiv Omladinca koji je uspio skrpati 11 igrača za zapisnik. Svaki put imaju 3-4 nova igrača u zapisniku i na koji način oni to dovlače i kemijaju je naučna fantastika. Pamtim da su dečki iz Zagreba išli igrati u taj Omladinac i to za dobre novce. Di je sve otišlo kvragu, ne znam. Ista stvar je sa Hrašćem. Pa tamo sam dolazio igrati protiv druge momčadi Dragovoljca, klub se zvao Hrašće promil, jela se janjetina, para k’o salate, igrači profesionalci, a sada ostadoše na jednoj kategoriji u zadnjoj ligi i funkcioniraju zahvaljujući par entuzijasta kojima usput skidamo kapu i želimo da se vrate na stare staze.

 

 

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P