Prati nas

Seniori

Nakon 5. kola stvari su malo jasnije

Vjerojatno ne postoji gore vrijeme za pisanje osvrta na kolo koje se igralo prethodni vikend. Na TVu igraju Barcelona i Inter u grupnoj fazi lige prvaka, a ja razmišljam što da napišem o Omladincu iz Odranskog Strmca. Čak nisam siguran ni da li sam im ime dobro napisao, a nisam baš ni siguran jel’ to Inter igra u dresovima od Manchester Citya….

Prepustit ću Antunu Samovojski da kaže koju pametnu za taj susret, a ja ću prijeći na ipak malo jače tekme. Prigorje iz Markuševca je u 5. kolu 1. ZNL uzelo prvi bod i sada više nema ekipe koja je bez bodova. Jedini koji uz Prigorje nije još osjetio slast pobjede jest Nur. Novak u ligi nije imao baš sreće sa ždrijebom pa je na skromna 2 boda. Studentski grad je nakon 4 uvodna poraza dočekao Prigorje iz Žerjavinca i ispratio ih klasičnim hendikepom bez primljenog gola. Vodeća trojka se lagano obračunala sa svojim protivnicima i trenutno pokazuju najviše. Bit’ će zanimljivo kad se napon sretnu međusobno.

Cebin Petar (Mladost B)U 2. ZNL reklo bi se sve po starom. U susretu dviju mladosti, one iz Dragonošca i one iz Buzina nije bilo drame. Buzinjani i dalje trpaju u prosjeku 5 i više golova po utakmici što im i nije bio problem protiv domaćina koji je posljednji na tablici. Sava koja je svoju domaću utakmicu igrala u Sigetu na pomoćnom terenu HD-a slomila je Zelengaj tek pri kraj susreta i zadražala korak za Buzinom. Obje ekipe su do sada ne poražene.

Bubamara je još na 3 boda osvojena u prvom kolu protiv Mladosti. Vjerojatno su pomislili tada da su dobri i za rang više no sada su svjesni da će morati više pokazati žele li se i iduće sezone zadržati u ovom društvu. Ovo kolo dobio ih je Botinec, ekipa koja će dobit ove ispod sebe, a izgubit od onih iznad. Taman za sredinu.  Čehi su posljednji sa samo 3 gola iz 5 odigranih kola. Nekad su tamo barem znali udarat’ i ulovit nulu čak i protiv jačih protivnika.

Za 3. ZNL uvijek imam spremnu bar jednu rečenicu. Oni nisu igrali 5. kolo već jedno manje. Ako svaki put to spomenem imam već pola osvrta obzirom da ih je u ligi 8, a nikad nisi siguran kada se neki od njih neće uopće pojavit na tekmi. Ovdje nema ni neriješenih rezultata, ovdje ili popiješ 8 komada ili zabiješ toliko. I taman kada sam to napisao, već spomenuti Omladinac odigrao je X protiv Hrašća uz popularni rezultat 0:0. Sa tim novim bodom, na kontu imaju “-2” boda. Najbliži protivnik im je Gavran sa nula bodova. Mala Mlaka je izgleda odlučila napustiti to društvo i sa 12 osvojenih bodova drže vrh tablice.  Devetka se još traži u gostima. Doma su na 100%, a u gostima 0%.

Ako nekog zanima, Barcelona je opasno stisnula Inter.

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P