Prati nas

3. HNL Središte

3. HNL Središte ne miruje, u srijedu redovno kolo

Nogometaši 1. i 2. HNL ovaj tjedan miruju. Pred njima je reprezentativna pauza i oni koji ne nastupaju za svoju domovinu imaju dobar komad odmora. Iduće prvenstveno kolo igrati će tek za desetak dana, točnije 15.10.2021.

No to ne vrijedi i za trećeligaše koji ovaj put nisu pošteđeni i u srijedu imaju redovno 9. kolo. Kako se ovo kolo poklapa sa terminom utakmica Kupa ZNS-a tako će zagrebački trećeligaši svoje Kup obaveze odraditi iduću srijedu.

Nakon dosadašnjih 8 odigranih kola, zagrebački klubovi ne ulijevaju baš nadu u visoki plasman. Prve četiri pozicije zauzeli su zagorci, peti je NK Karlovac da bi šestu poziciju zauzelo Vrapče od kojeg smo kako to najčešće bude – najmanje očekivali.

Ruku na srce, imalo je Vrapče i raspored kao da su si ga sami slagali. Uglavnom su igrali sa momčadima na začelju prvenstvene tablice no svoje su prilike iskoristili i uzeli bodove. U srijedu u Vrapču gostuje trenutno drugoplasirana momčad NK Gaj Mače i tu Vrapče ima priliku pokazati se u punom svijetlu.

NK Trnje je slovilo kao favorit prvenstva no posljednje dvije utakmice povezalo je 2 poraza. I dok je onaj protiv Karlovca u gostima donekle opravdan, onaj domaći protiv NK Kurilovec iz 7. kola (1:2) nije baš dobro sjeo momčadi iz istoimenog zagrebačkog kvarta.

Prognoziramo kako će Trnje ubrzo na pobjednički kolosijek. Iduću utakmicu ugostit će NK Segesta, a crveni iz Siska još nemaju pobjedu u prvenstvu i na kontu im stoji samo 2 boda.

NK HAŠK 1903 na svom će terenu ugostiti NK Karlovac 1919. Iz njihovih redova saznajemo da su svjesni snage Karlovca koji je jedan od favorita prvenstva ali smatraju da ovise sami o sebi. Ukoliko pristup bude pravi, rezultat neće izostati.

NK Maksimir igra u ritmu toplo-hladno iliti 3 za 3. Očekuje ih susret sa zelenima iz Gajnica. NK Ponikve su nakon “stoljeća” zamijenile trenera, Hrvoje Pipinić je prepustio svoje mjesto Tomislavu Gričaru koji je prošlo kolo osvojio bod u srazu sa Mladosti iz Petrinje.

NK Ravnice će nakon tri uzastopna domaćinstva na put u Bistru. NK Bistra je od svoje 4 pobjede, 3 ostvarila doma. Jedino je Dugo Selo uspjelo uzeti cijeli plijen. Ravnice pak s druge strane nemaju niti jedan bod sa gostujućih travnjaka.

NK Lučko i NK Trešnjevka svoju međusobnu utakmicu 9. kola odgodili su za 20.10. a u ovom terminu odradit će svoje obaveze u Kupu ZNS-a.

Na kraju, slijedi jak ritam za nogometaše amatere. Hoće li se to odraziti na Kup utakmice i hoćemo li možda vidjeti poneko iznenađenje?

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 3. HNL Središte

P