Omladinac na vrhu, Botinec i Hrvatski Leskovac razočarali

Podijeli sadržaj sa ekipom

Trenutna sezona 2. zagrebačke nogometne lige na prvu je bila izuzetno predvidljiva.

Prije samog početka spremni smo bili već objavit i konačnu tablicu. Realno, na vrhu bi bio NK Botinec koji je tu već par sezona ali nije mogao u 1. ZNL zbog omladinskog pogona. Drugi kandidat bi zasigurno bio Hrvatski Leskovac. Jedina momčad koja je ispala iz 1. ZNL je nakon lutanja angažirala Antu Smoljana, provjerenog trenera i uz kadar koji je ipak igrao veći rang očekivala se mrtva trka sa Botincem.

A na zelenom terenu, sasvim druga pjesma!

Botinec je u seriji od 3 poraza za redom, uz jedan od ranije skupio ih je već 4 u 10 odigranih kola. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni imali su 4 poraza. Trenutno zauzimaju 5. mjesto. Hrvatski Leskovac je još gori. Sa 14 bodova iz 10 kola smjestili su se točno u sredinu tablice.

Kad smo već krenuli sa crnjacima i neugodnim iznenađenjima, Čulinec je već duže u slobodnom padu. Momčad koja je u prošloj sezoni imala 16 pobjeda, ove sezone ima samo dvije. Od kad su napravili ona dva mala terena sa umjetnom travom, sve je krenulo niz brdo. Poklopio se i odlazak trenera Maria Santa i sve smrdi na neku lošu vibru. Klub koji je u gusto naseljenom kvartu i ima umjetnu travu, trenutno je pred posljednji u zadnjoj ligi.

Jedino mjesto iza Čulinca zauzeo je NK Gavran 2003 koji još nije osjetio slast pobjede. Inače, ovaj vikend kuglice su spojile baš ta dva kluba da odigraju derbi začelja.

Hrašće je na standardnoj razini. Veseli da su se ekipirali, u zapisniku bude priličan broj igrača i čak priušte i poneko iznenađenje. Slično je i u Maloj Mlaci, zlatna sredina i život je lijep.

Napredak je vidljiv kod NK Croatia 98. 114 golova primili su prošle sezone. Ove sezone nakon 10 kola imaju čak pozitivnu gol razliku.

Veliko iznenađenje priredio je NK Podsused. Tek oformljena seniorska momčad prošlu sezonu je ispitivala teren. Ove sezone odlično guraju i za nagradu su smješteni u gornjem dijelu tablice. Isto vrijedi i za Mladost DD dok su NK Kralj Tomislav, NK Bubamara i NK Omladinac ugodna iznenađenja. Bubamara ima svoju strategiju, čini se najuređenija od svih u ligi, a sa novim velikim terenom sa umjetnom travom sve se diglo na višu razinu.

Kralj Tomislav je novo osnovani klub, premijerna im je sezona i mogu biti prilično zadovoljni. Svakako ćemo detaljnije provjeriti sve njihove želje i ambicije.

Trenutno vodeća momčad lige je Omladinac. Oni se svih ovih sezona skupljaju k’o za termin, dođe ih na tekmu taman 11 i eventualno jedna-dvije zamjene. No ove sezone Jasmin Ičanović slaže “dobre termine”. Prije tri kola pridružio im se i Domagoj Abramović i u tri odigrane utakmice već ima 4 gola na kontu. Osvojili su 27 od mogućih 30 bodova i nastave li biti redovni na terminu, ove sezone nemaju konkurenciju.

ZGN

Scroll to Top P