Veterani NK Trešnjevka slave 50. rođendan i spremaju veselicu u Grabi

Podijeli sadržaj sa ekipom

U subotu 19. lipnja 2021. godine na igralištu NK Trešnjevka, poznatoj Grabi obilježit će se 50 godina igranja organiziranog veteranskog nogometa u gradu Zagrebu, a istodobno svoj 50. rođendan slave i veterani NK Trešnjevka.

Tim povodom u Trešnjevci su organizirali bogat sadržaj cijelog subotnjeg popodneva na kojeg pozivaju sve ljude dobre volje da uveličaju ovaj zaista veliki jubilej.

Program svečanosti započinje okupljanjem svih sudionika u 15:00 sati na igralištu, a po programu zatim slijedi:

  • 16:00h utakmica veterana Trešnjevke i veterana ZNS-a (over 55 godina)
  • 17:00h NK Trešnjevka – NK Rudeš (pioniri, 2009. godište)
  • 19:00h utakmica veterana Trešnjevke i reprezentacije veterana ZNS-a

Cijelog tog subotnjeg popodneva u Grabi će biti svečano, zaslužnim pojedincima biti će uručeni darovi, plakete i zahvalnice. Program će završiti vatrometom, a do tog čina neće nedostajati dobre glazbe, hrane, pića i vjerujemo odlične atmosfere.

Za kraj, glavni organizator gosp. Ranko Gašparović “Gašo” nije odlio da nam ne ispriča kako je to sve krenulo prije 50 godina i koga će Jerko Leko kao izbornik veteranske reprezentacije ZNS-a izvesti pred aktualne veterane NK Trešnjevka.

Daleke 1971. godine, 10. travnja, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu okupio se inicijativni odbor za osnivanje Lige veterana grada Zagreba kojeg su sačinjavali gospoda Oto BOBEK “Braco”, August LEŠNIK “Beli”, Stjepan ŠANTEK “Štefina”, Dragutin KRŠEK, Vladimir KNEŽIĆ “Vlado”, Ivan ŽIGNIĆ “Ivica”, Zvonimir REBARSKI “Dudla”, Vjekoslav  BOSEK, Ivan HORVAT “Ico” i Branko MEGLA.

Već na proljeće 1971. godine odigrano je prvo prvenstvo veterana Zagreba na kojem su sudjelovale četiri momčadi (NK Trešnjevka, NK Borac (Jarun), NK Rudeš i NK Trnje). Pobjednici prvog prvenstva postali su veterani NK Trešnjevka . U jesen iste te godine odigrano je i drugo prvenstvo veterana grada Zagreba koje su ponovo osvojili nogometaši NK Trešnjevka.

Danas se u veteranskim ligama ZNS-a u tri stupnja natjecanja natječu 76 momčadi s područja grada Zagreba. Pouzdano znamo, ovako organiziranog, masovnog i ustrojenog načina natjecanja veteranskih nogometnih igrača i klubova nema nigdje na Svijetu, nigdje na kontinentu, u niti jednoj državi niti u jednom gradu. Na takvu povijest i sadašnjost nogometnih veterana grada Zagreba trebamo svi skupa biti ponosni.

Trudimo se svi zajedno da takvu tradiciju veteranskog nogometa i dalje njegujemo i održavamo. Promovirajmo svi zajedno našu Udrugu nogometnih veterana gdje god da putujemo, bilo u našoj voljenoj Hrvatskoj ili Svijetu.

Povodom proslave 50. godine postojanja veterana grada Zagreba, u subotu 19. lipnja 2021. se u Zagreb, na igralištu nogometnog kluba Trešnjevka održava svečanost s odigravanjem prigodnih utakmica i s organiziranim prigodnim domjenkom.

Tim povodom će odigrati revijalnu utakmicu i veteranska reprezentacija ZNS-a na čelu s izbornikom gospodinom Jerkom LEKOM, a očekujemo u reprezentaciji i mnoge igrače koji su nastupali za reprezentaciju Hrvatske (popularne Vatrene) koji igraju u momčadima veterana (Josip ŠIMUNIĆ, Dario ŠIMIĆ, Silvo MARIĆ, Tomislav DUJMOVIĆ, Ivica OLIĆ, Ognjen VUKOJEVIĆ, Jerko LEKO i ostali)

ZGN

Scroll to Top P