Prati nas

1. ZNL

Sutra na rasporedu posljednje kolo 1. ZNL u sezoni 2020./2021.

Ovog vikenda, točnije u subotu u 18 sati posljednji put u ovoj sezoni zakotrljat će se ova bubamara sa naslovne fotografije. Veterani su svoja prvenstva završili, druga zagrebačka liga je također otplesala svoju sezonu. Ostaje nam još prva zagrebačka liga i nikad duže njeno izdanje.

Prvak 1. ZNL je poznat. To je momčad NK Brezovica koja u posljednjem kolu dočekuje pred posljednji ZET. Iako zeleni nisu pretjerano raspoloženi zadnjih kola sve osim pobjede bilo bi pravo čudo.

Kada bi se držali pravilnika sa početka sezone ovo kolo bilo bi totalno ne zanimljivo. Prvak je poznat, a poznata je i jedina momčad koja ispada u 2. ZNL. Međutim šuškanja su kako će čak 3 momčadi ići u viši rang natjecanja. Tu onda imamo i par zanimljivih susreta. NK Polet je siguran drugi i na domaćem terenu dočekuje susjede iz NK Blato. Blato je iznenadilo samo sebe, vjerojatno ni sami nisu očekivali ovako visok plasman ali kad su već tu spremni su i žele iskoristiti priliku da svoje utakmice iduće sezone igraju u višem rangu natjecanja. Na prvu, dvojka bi bila zicer. Polet ne može nigdje, siguran je drugi, a Blato pak stiže u odličnoj formi no u prvom susretu ove sezone Blato je preokretom u zadnjim minutama nanijela Poletu prvi poraz što dečkima iz Klare nije baš najbolje sjelo.

Eventualni kiks Blata vreba NK Prečko. Prečko je neporaženo 8 kola za redom, a gostuje kod ne baš efikasne Šparte. U slučaju posrtanja Blata u Klari, a Prečko dobije Špartu, Prečko bi zasjelo na treće mjesto na tablici.

Ostali susreti nemaju nekog velikog značaja i bit će vjerojatno revijalnog karaktera. Najteže će biti uopće motivirati igrače na barem donekle ozbiljniji angažman po velikoj vrućini koja nas očekuje za vikend.

ZGN

Advertisement

Pročitaj više 1. ZNL

P