Prati nas

Veterani

Mijo Kovačević: Zanima nas samo “Scudetto”

jarun stje ma promet

Zamolili smo Miju Kovačevića za kratki rezime jesenskog dijela sezone. Mijo je alfa i omega kluba Jarun Stje Ma promet koji se natječe u veteranskoj premier ligi i koji je prvi dio sezone završio na drugom mjestu. Odmah iz prvoplasirane Lokomotive Fimatosport.

Kako ste zadovoljni sa jesenskim dijelom sezone?
Od prvog kola smo držali prvo mjesto da bi na kraju u posljednjem kolu vrh prepustili Lokomotivi, tako da ćemo polusezonu ocijeniti kao solidnu.

Jeste li zadovoljni sa kvalitetom lige?
Liga je super, iz sezone u sezonu sve bolja, a mogla bi biti i još bolja kada bi se pojedini igrači zaista željeli natjecati i igrati. Naime veliki broj kvalitetnih igrača u Lokomotivi, Rudešu ili Sigetu sjedi na klupi i igraju po par minuta ili uopće ne igraju, a u drugim klubovima bi bili među boljim igračima.

Osim toga, ima li još nešto na čemu bi se moglo poraditi?
Da se razumijemo, liga se razvija u stvarno super natjecanje ali uvijek može bolje. Evo recimo, jedna od zamjerki je odgoda utakmica. Po propozicijama takve utakmice bi se trebale odigrati u roku dva tjedna. Znamo i sami da se neki toga ne pridržavaju, a to bitno utječe na regularnost natjecanja.

Koliko vas ima u ekipi, imate li problema sa skupljanjem?
Imamo 22 registrirana igrača, no kao i svaka ekipa zbog obaveza rijetko se skupimo u punom broju. Uglavnom nas je 14-15 na utakmici.

Prijelazni rok?
Za sada nemam informacija da će nas netko napustiti, a u planu nam je dovesti još 2-3 mlađa igrača.

Koji su ciljevi za sezonu 2019-2020?
Ha, nas od prvog kola zanima samo vrh. Po kvaliteti zasigurno spadamo među 3-4 najbolje momčadi. Ma da se ne lažemo samo nas scudetto zanima i potrudit ćemo se da ga uzmemo.

Hoćete li nastupati na dvoranskom prvenstvu?
Naravno to se kod nas podrazumijeva. Pogađate i tu napadamo vrh.

Nešto za kraj?
Nemam ništa posebno za dodati osim da pohvalim ZGnogomet. Sviđa mi se, barem meni osobno, da netko prati i izvještava sa terena koji nisu u fokusu.

Pa Mijo zbog toga smo ti i slali pitanja i da nas nisi pohvalio to bi bilo veliko razočarenje 🙂

Jarun Stje Ma promet jesenski dio završio je na drugom mjestu. Nakon uvodnih 6 pobjeda iz 6 kola u zadnja 2 su kiksali. Prvo su u sedmom kolu remizirali sa Trešnjevkom, a u kolu poslije izgubili od Vrapča. Svejedno ekipa Jarun Stje Ma promet ima niz odličnih igrača u ekipi i sa pravom se nada vrhu. Rajko Vidović je drugi strijelac lige sa 16 pogodaka. Na klupskoj listi strijelaca slijedi ga Damir Kraljević sa 4 gola, a 2 je zabio Sergej Jakirović, odlični trener prvoligaša Gorice.

Vrijedi spomenuti i Krešimira Čivraga, a taj se uvijek nađe u ekipi koja nešto osvaja.

ZGnogomet

Advertisement

Pročitaj više Veterani

P