Prati nas

Seniori

Ivanja Reka, Devetka i Botinec u zadnjem kolu odlučuju o prvaku 2. ZNL

Izuzetno zanimljivu situaciju imamo prije posljednjeg kola u drugoj zagrebačkoj nogometnoj ligi. Tri vodeće momčadi imaj isti broj bodova, 70, a prema pravilima u kojima se prvo gleda gol razlika trenutno prvo mjesto drži NK Devetka.

No to pravilo je na snazi samo ako se ne odlučuje o prvaku lige što će biti slučaj nakon što se odigra to posljednje kolo u ovoj natjecateljskoj sezoni. Kada se odlučuje o prvaku, formira se nova tablica gdje se gledaju međusobni susreti svih klubova koji se bore za naslov prvaka. Budući da klubovi u zadnjem kolu ne igraju međusobno, a pod uvjetom da svi upišu pobjede, prvak bi bila Ivanja Reka.

Ivanja Reka ujedno ima i najlakšeg protivnika, gostuju u Hrašću. Devetka će u goste kod Čeha, a Botinec kod Bubamare i čini se da imaju najteži zadatak.

Pitali smo trenere Devetke i Ivanje Reke te kapetana Botinca kakav rasplet očekuju.

Srđan Marković, trener Ivanje Reke rekao nam je kako se nada da će oni na kraju biti ti koji će slaviti prvo mjesto iako je zadani cilj već ostvaren, a to je ulazak u prvu zagrebačku ligu. Dodao je još da ovise sami o sebi jer u slučaju pobjede nad Hrašćem sigurno su prvaci bez obzira kako završe ostali susreti.

Saša Milaimović, trener NK Devetka nije se želio upustiti u prognoziranje tko će na kraju prvi proći ciljnu liniju. Kaže da je sve otvoreno i da ćemo pobjednika saznati nakon posljednjeg sučevog zvižduka. No napominje kako su i oni zadovoljni ostvarenim i kako će sigurno iduće sezone igrati prvu zagrebačku ligu.

Do novog trenera Botinca nismo uspjeli doći pa smo kontaktirali kapetana, Luku Kršića. Svjestan je da Botincu čak ni pobjeda ne garantira prvo mjesto jer bi za to trebali kiksati ostali pretendenti na naslov. Želja im je također iduću sezonu okušati se u prvoj ZNL ali za to bi i uprava trebala povući adekvatne poteze.

Za kraj malo o propozicijama. Naime na početku sezone jasno se dalo do znanja da samo prvak ulazi u viši rang, a posljednje plasirana momčad iz 1. ZNL ispada u 2. ZNL. Iz razgovora sa trenerima i upravama klubova koji se natječu u 2. ZNL dobili smo informacije kako čak 4 momčadi ulazi u viši rang. Neki spominju dvije ali baš nitko ne misli da će samo jedna momčad biti promovirana u viši rang. Kada se u obzir uzme još i podatak da za viši rang klubovi moraju ispunjavati i druge kriterije (broj mlađih dobnih kategorija), a ne samo rezultat ostvaren u tekućoj sezoni onda sve zvuči totalno besmisleno.

ZGN

Advertisement

Pročitaj više Seniori

P