Prati nas

Kup

NK Zelengaj 1948 izbacio NK Maksimir iz Kupa ZNS-a

Senzacija na Hreliću.

NK Zelengaj 1948 je u 1/16 finala kupa ZNS-a rezultatom 1:0 svladao momčad NK Maksimir i tako osigurao nastup u osmini finala.

I ne bi to bilo nimalo čudno da se ne radi o razlici od čak dva nogometna ranga. Zelengaj nastupa u 1. zagrebačkoj nogometnoj ligi dok su zeleni iz Maksimira članovi 3. HNL Središte.

Već u prvoj minuti, najstariji i najiskusniji igrač na terenu Josip Fuček zabija za vodstvo domaćina. Bio je to odmah znak da slijedi 90 minuta grčevite borbe koju su na kraju dobili domaći i napravili jedan od većih podviga u novijoj povijesti NK Zelengaj.

Treba spomenuti da su gosti došli u izrazito mladom sastavu, niti jedan igrač prve postave iz posljednje ligaške utakmice nije bio u zapisniku ali to svejedno ne opravdava jučerašnji rezultat. Pogotovo jer i momčad NK Zelengaj nije imala na raspolaganju sve svoje adute, u zapisniku ih je bilo 13. I takvi okrnjeni, uspjeli su izdržati pritisak vjerojatno potrošivši dobar dio snage koji će im trebati u predstojećoj utakmici 1 .ZNL.

Danas je na rasporedu još 5 utakmica 1/16 finala Kupa ZNS-a, a potom ćemo saznati i parove osmine finala koja se igra već idući tjedan.

NK Devetka – NK Ponikve
NK Sesvetski Kraljevec – NK Ravnice
NK Zagreb – NK Trnje (Z)
NK Brezovica – NK HAŠK 1903
NK Čulinec – NK Vrapče

ZGN

Advertisement

Pročitaj više Kup

P